19 жовтня, третя неділя жовтня починаючи з 1995 року.
Працівники харчової промисловості за роботою. фото: sibdepo.ru
Щороку, в середині осені а саме, в третю неділю жовтня, разом з усією нашою державою ми маємо прекрасну можливість відсвяткувати День працівників харчової промисловості. Заснування цього професійного свята відбулося завдяки Президенту України Леоніду Даниловичу Кучмі, коли 8 серпня 1995 він своїм Указом № 714/95 встановив День працівників харчової промисловості.
Тисячі підприємств різних розмірів і різних форм власності, які виробляють близько двадцяти відсотків від загальної кількості продукції промисловості ось що являє собою харчова промисловість нашої країни. Найбільшою частиною реалізованої продукції України є молочна і м'ясна продукція, тютюнові вироби, жири, напої, хлібобулочні вироби. Як бачимо, практично весь цей список займає саме харчова продукція.
Завдяки щоденній копіткій праці працівників галузі харчової промисловості якість продукції, яка виробляється, весь час стає краще, а її асортимент з кожним днем стає все ширше і ширше. Постійно зростає економіка країни, чим забезпечується її стабільність.
У цей професійне свято кращим працівникам галузі вручаються грамоти та грошові винагороди, подарунки. Від уряду України звучать найтепліші привітання з професійним святом для всіх тих, хто має безпосереднє відношення до свята, подяки за продуктивну роботу і величезний внесок у розвиток економіки держави.
© 2009-2025 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.