Шедеври кондитерської майстерності
Ласунами, безумовно, не народжуються, ними стають. І все завдяки майстрам кулінарного мистецтва - кондитерам. Саме їм під силу створювати шедеври з бісквіту, крему і повітряного безе.
3 травня прийнято вшановувати тих, хто приносить в наше життя радість. А починалося все в 1932 році, коли на території Радянського Союзу був створений Всесоюзний науково-дослідний інститут кондитерської промисловості.
Своє професійне свято кондитери відзначають один раз на рік. А ми, завдяки цим чудовим людям, маємо можливість балувати себе смачненьким щодня. До речі кажучи, в нашій державі в рамках цього свята можна пройти майстер-клас з приготування елементарних кулінарних виробів. У багатьох кафе і ресторанах відбудеться солодке шоу для винуватців свята, звичайно, відвідувачів.
В Україні професія кондитера надзвичайно популярна і затребувана. Окрім спеціалізованих курсів, всі охочі мають можливість отримати освіту в училищах або технікумах. Проте свою професію кондитери освоюють все життя. Погодимося з тим, що отримати диплом недостатньо. А крім досвіду, необхідно володіти ще нестримною фантазією, відмінним смаком і схильністю до творчості, щоб радувати любителів солодкого всілякими тортами, десертами та печивом.
© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.