День вишиванки в Україні

16 травня, третій четвер травня починаючи з 2007 року.

Флешмоб. Фото: reportazh.com.ua

Флешмоб. Фото: reportazh.com.ua

Українців закликають одягти традиційний стрій і вийти в ньому на роботу, в університет, школу чи садочок. Свято вишиванки традиційно припадає на третій четвер травня. А започаткований цей день чернівецькими студентами у 2007 році.

Зараз свято набуло всеукраїнського рівня. Тож в різних містах заплановані різноманітні акції і флешмоби. Окремі магазини заохочують покупців у вишиванках знижками.

Вишита сорочка – це оберіг, тому що в ній закладена енергія вишивальниці, яка бажає добра тій людині, хто буде носити цю сорочку.

Споконвіку вишиванка для українців була не просто одягом, а оберегом – символ здоров'я, краси, щасливої долі і родової пам'яті.

Все по темі: , ,

Роздрукувати

Зберегти в Календар Google

Схожі свята

  • День Державного Прапора України

    23 серпня День Державного Прапора України, яке було засновано в 2004 році. Він зайвий раз підтвердив, що незалежна держава має право на свою атрибутику, яка уособлює минуле і дає новий поштовх для розвитку...
  • День української писемності та мови

    9 листопада, щороку, нашою державою святкується День української писемності та мови, на честь відомого літописця Нестора, який був послідовником знаменитих творців слов'янської писемності Мефодія і Кирила і завдяки...


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.