Ані Лорак (Кароліна Мирославівна Куєк)

Українська співачка, Народна артистка України. Представляла Україну на конкурсі Євробачення 2008 року у Белграді, де посіла друге місце.

Народився 27 вересня 1978 — 46 років тому
Ані Лорак (Кароліна Мирославівна Куєк)

Ані Лорак (Кароліна Мирославівна Куєк)

У репертуарі Ані Лорак понад 10 альбомів і понад 100 пісень українською, російською та англійською мовами, 24 відеокліпи. Основні музичні напрями — соул, фанк, поп-рок, поп. Вона зіграла головні ролі у мюзиклах та телевізійних музичних фільмах («Цигани», «Бери шинель», «Вечори на хуторі біля Диканьки» (Оксана), «Шалений день, або одруження Фіґаро»(Фаншетта) тощо).

За підтримки Ані Лорак видані 3 дитячі книжки — «Як стати зіркою», «Як стати принцесою» та «Як стати кулінарною зіркою за 7 днів».

Ані Лорак народилась у місті Кіцмань, Чернівецької області. Її батько, Мирослав Куєк — журналіст кіцманської газети. Він закінчив музичне училище за класом диригента хору, а пізніше філологічний факультет Чернівецького університету. Мама, Жанна Линькова, одержала освіту в Інституті культури і працювала диктором на радіо.

Батьки Кароліни розлучились ще до її народження, і деякий час вона виховувалась у інтернаті. У Кароліни було троє братів, але її старший брат Сергій Линьков загинув в Афганістані 1987 року.

Співати вона почала одразу як з’явилася на світ Божий. Співала скрізь — навіть коли її не просили — пісні Пугачової, Доліної. Кароліна знала завжди — вона обов’язково стане співачкою. Іншого вибору, іншої альтернативи вона не могла уявити. Кароліна часто виступала на різних шкільних вокальних конкурсах.

Ані Лорак (Кароліна Мирославівна Куєк)

Перший значний успіх до 14-ти річної співачки прийшов на першому чернівецькому фестивалі «Первоцвіт-92». Кароліна стала відомою як Ані Лорак у березні 1995 року. Псевдонім довелося придумати для того, щоб взяти участь у конкурсі московської телевізійної програми «Утренняя звезда-95», оскільки в Москві Кароліною себе вже називала співачка Тетяна Корнєва. Псевдонім Ані Лорак придуманий як прочитане навпаки ім’я Кароліна. Тоді за підсумками опитування «Нові зірки старого року» вона визнана відкриттям 1994 року. На «Червоній руті» в Криму Ані Лорак була другою — журі краще оцінило більш авангардну поп-музику.

Ані бачили як основну претендентку на виступ на Євробаченні від України ще у 2005-му році, коли цей конкурс проходив у Києві. Проте тоді НТКУ в останній момент прийняла рішення поставити політично актуальний тоді гурт Гринджоли.

Нарешті у грудні 2007-го року офіційний представник пісенного конкурсу НТКУ оголосила, що Ані Лорак представлятиме Україну на конкурсі в Белграді. Ані було обрано за згодою, як журі відбіркового конкурсу, так і публіки. Вона виступила з піснею «Shady Lady», написану Філіпом Кіркоровим і грецьким композитором Дімітрісом Контопулосом. З цією піснею Ані Лорак посіла другу позицію в фіналі конкурсу, за результатами офіційного голосування набравши 230 очок (представник Росії Діма Білан посів першу позицію). Паралельне опитування серед слухачів телеканалу BBC поставило Ані також на другу позицію, після Швеції. Ані також увійшла в трійку журналістських симпатій на цьому конкурсі разом зі Швецією і Данією.

Ані Лорак (Кароліна Мирославівна Куєк)

Після успішного виступу на Євробачення президент України Віктор Ющенко удостоїв Ані Лорак та продюсера Філіпа Кіркорова званням Народний артист України.

З 1996 до 2006, впродовж 10 років, Ані Лорак жила у фактичному шлюбі зі своїм продюсером Юрієм Фальосою.

15 серпня 2009 року — Ані Лорак вийшла заміж за 30-річного Мурата Налчаджіолу, з яким Ані познайомилась на відпочинку в Анталії влітку 2003 року. 2004 року він переїхав до неї в Україну. Через два роки хлопець зробив пропозицію співачці.

Ані Лорак (Кароліна Мирославівна Куєк)

Пара розписалася в Центральному відділі ДРАЦС Києва, а через тиждень відлетіла на батьківщину нареченого — до Туреччини, в розкішний готель Анталійського побережжя «Адам і Єва», де відсвяткували весілля.

Як повідомляє «Сегодня», брати співачки зауважили, що після розпису 30-річної народної артистки України з 30-річним менеджером готелю гучного свята не буде, хоча рідні зібралися у вузькому колі і відсвяткувати цю подію. Святкували в Туреччині молодята два дні, 22 і 23 серпня, а в День незалежності повернулися до України. Серед запрошених гостей: Лілія Подкопаєва, Філіп Кіркоров, Олександр Пономарьов з дружиною Вікторією, гурт «Алібі» та інші зірки. Фешенебельний готель, де святкували весілля, належить названому батьку Мурата.

За даними преси, пара купила ділянку землі в котеджному містечку, розташованому за 20 км від Києва по Житомирській трасі. Саме там Кароліна і Мурат збираються збудувати двоповерховий маєток в західноєвропейському стилі.

Ані Лорак (Кароліна Мирославівна Куєк)

У грудні 2010 року стало відомо про вагітність співачки. 9 червня 2011 року Ані Лорак народила доньку в одній з приватних клінік Києва.

Співачка багато часу приділяє благодійній діяльності. ЮНІСЕФ та ООН в Україні висловили подяку Ані Лорак за сприяння та допомогу ВІЛ-інфікованим громадянам України у якості Посла Доброї волі ООН з питань ВІЛ-СНІД в Україні.

У 2005 році Ані Лорак нагороджена орденом «Святого Станіслава» IV ступеню з врученням їй Офіцерського Хреста «за зміцнення міжнародного авторитету України, високий професіоналізм, високі творчі досягнення, доброчинну діяльність та вірність лицарським ідеалам».

Все по темі: , , , , , , , , ,


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.