У Києві відкрито стадіон «Спортивне поле» (1912)

27 вересня 1912 - 112 років тому

Стадіон «Спортивне поле»

Стадіон «Спортивне поле»

Восени, 27 вересня 1912 року, в місті Києві було урочисто відкрито перший в Російській імперії стаціонарний стадіон «Спортивне поле» на 3 тисячі чоловік. До його появи відсутність стадіону в місті дуже сильно гальмувало розвиток спорту та фізичної культури, тому що у місцевих спортсменів не було можливості приймати команди з інших міст.

У 1912 році вісьмома ентузіастами був створений консорціум і взято в оренду ділянку землі у землевласника Ф. М. Ясногурського на Лук’янівці. Між вулицями Монастирській, Пилипівський і Дикої (сьогодні вона має назву вулиці Артема) ними був зведений стадіон «Спортивне поле», який був досить містким: на відкритих трибунах з лавами було 1750 місць, на критих трибунах тисяча місць і на майданчику 2000 стоячих місць. Стадіон «Спортивне поле» був першим у місті Києві спеціалізованим спортивною спорудою для прийняття змагань з мотоциклетним і велосипедних перегонів, ковзанярського і легкоатлетичного спорту та футболу.

Влітку в 1913 році урядом Російської імперії було заплановано провести в місті Києві Першу Всеросійську спортивну олімпіаду. Саме стадіон «Спортивне поле» був обраний спортивним комітетом для проведення змагань у 1913 році.

На жаль, під час Першої світової війни стадіон згорів.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.