З Львівського автобусного заводу вийшов у свій перший «ЛАЗ-699» (1961)

2 січня 1961 - 63 років тому

«ЛАЗ-699»

«ЛАЗ-699»

Автобус призначався для міжміських перевезень і був розрахований на 43 пасажирських місця.

Перший дослідний зразок «ЛАЗ-699» був побудований ще в 1960 році, отримавши назву «Карпати». Його габарити відрізнялися від попередньої моделі, а салон вважався більш комфортним. Тут був і холодильник, і відсік для термосів, і гардероб, і туалет. Там були також два великих розсувних люка і 34 м’яких регульованих сидінь для пасажирів. А в підголовник сидінь були вмонтовані динаміки радіоприймача. Такий транспорт міг задовольнити вимоги будь-якого туриста.

Вже в 1961 році автобус був представлений в якості експоната на ВДНГ СРСР. Його технічні характеристики сподобалися не тільки фахівцям, але і вищому керівництву Радянського Союзу. На базі автобуса «ЛАЗ-699» було створено безліч інших модифікацій, що відрізняються один від одного за технічними характеристиками і зовнішнім виглядом. Автобуси ЛАЗ були дуже поширені на території СРСР, а згодом і СНД. До недавнього часу вони становили автобусний парк багатьох автотранспортних підприємств.

Час не стоїть на місці. З розвитком інноваційних технологій автомобільна промисловість починає випробувати новий транспорт. На лінії виходить вдосконалена техніка - більш надійна і зручна. У 2002 році виробництво моделі «ЛАЗ-699» було знято. А на Львівському автобусному заводі втілюють в життя нові передові ідеї.

Все по темі: , , ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.