Всесвітній день міст

31 жовтня починаючи з 2014 року.

Міста, спроектовані для спільного проживання, створюють можливості, дозволяють налагодити зв\'язки і взаємодія

Міста, спроектовані для спільного проживання, створюють можливості, дозволяють налагодити зв'язки і взаємодія

Щороку 31 жовтня, починаючи з 2014 року, відзначається Всесвітній день міст (World Cities Day), який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН (A/RES/68/239) у грудні 2013 року з метою привернення уваги широкої міжнародної громадськості до проблем світової урбанізації. Також в резолюції йдеться про необхідність посилення кооперації країн у використанні можливостей та вирішенні проблем, пов'язаних з цим процесом, щоб забезпечити сталий розвиток міст у всьому світі.

Планова урбанізація збільшує здатність міст генерувати зайнятість і багатство, і сприяти різноманітності та соціальної згуртованості між різними класами, культурами, етносами та релігіями. Міста, спроектовані для спільного проживання, створюють можливості, дозволяють налагодити зв'язки і взаємодію, а також сприяють сталому використанню загальних ресурсів.

Треба сказати, цей міжнародний свято присвячено одному з найвидатніших і найбільш складних творінь людства. Адже не секрет, що соціально-економічний розвиток будь-якого міста залежить від його урбанізації: наскільки комфортно в ньому жити людям з точки зору безпеки, екології, розвиненої інфраструктури, якості надаваних послуг і т. д. Тому справедливий і відповідає потребам доступ до основним міським послуг є однією з основ стійкої урбанізації, а, отже, і соціально-економічного розвитку в цілому.

Все по темі: , ,

Роздрукувати

Зберегти в Календар Google

Схожі свята

  • Всесвітній день поріднених міст

    остання неділя квітня
    Всесвітній день поріднених міст проводиться щороку в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст (World Federation of United Cities), заснованої в 1957...
  • Міжнародний день житла (Всесвітній день Хабітат)

    перший понеділок жовтня
    Щорічно в перший понеділок жовтня відзначається встановлений ООН свято - World Habitat Day. Одним з близьких за змістом перекладів на українську мову може бути - Всесвітній день житла (місця проживання). У 1985 році, відповідно...


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.