Міжнародний день безпритульних тварин

17 серпня, третя субота серпня

Відсутність дому у тварини – не їхня провина, а наша з вами

Відсутність дому у тварини – не їхня провина, а наша з вами

У третю суботу серпня відзначається Міжнародний день безпритульних тварин (International Homeless Animals Day). Дата з'явилася в календарі з ініціативи Міжнародного товариства прав тварин. Організація виступила з цією пропозицією в 1992 році; починання підтримали зоозахисні організації різних країн.

У кожному великому місті, містечку, селищі постійно виникає проблема наявності безпритульних тварин, оскільки досі залишається не вирішеним питання будівництва притулків для бездомних тварин.

Про необхідність стерилізації домашніх тварин для запобігання їх надлишку наголошують члени Міжнародного товариства прав тварин. Їхнє починання було підтримано зоозахисними організаціями інших країн, і дуже скоро дата 16 серпня увійшла до міжнародного календаря як Міжнародний день безпритульних тварин.

У цей день у волонтерів та громадських діячів з’являється нагода привернути увагу суспільства до проблеми, яка давно існує не лише у нашій країні, але і в інших державах світу. Тому зоозахисники проводять різноманітні заходи, намагаючись донести ідею відповідального ставлення до домашніх тварин. Україна зараз знаходиться на шляху боротьби за гуманне поводження з безхатченками. Влада намагається поступово подолати проблему та зменшити кількість тварин на вулицях.

Тому цей день – це ще один шлях достукатися до сердець людей, розповівши їм про те, що біль – однаковий для всіх: і для людей, і для тварин. Сказати про те, що відсутність дому у тварини – не їхня провина, а наша з вами. І що в наших силах допомогти тваринам стати щасливими володарями теплого дому і дбайливих господарів.

Все по темі: , ,

Роздрукувати

Зберегти в Календар Google

Схожі свята

  • Всесвітній день тварин

    Всесвітній день тварин було розпочато в 1931 році на з'їзді екологів у Флоренції, як спосіб залучення уваги до тяжкого становища зникаючих видів. 4 жовтня була обрана в якості Всесвітнього дня тварин, так як це день...
  • Всесвітній день захисту лабораторних тварин

    24 квітня в календар екологічних дат відзначений як Всесвітній день захисту лабораторних тварин, який був заснований Міжнародною Асоціацією проти хворобливих експериментів на тваринах (ИнтерНИЧ) у 1979 році та...
  • Міжнародний день домашніх тварин

    30 листопада у багатьох країнах світу вважається Днем домашніх тварин, в Україні, на жаль, це свято не дуже...


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.