День Національної поліції України

4 липня починаючи з 2016 року.

Поліція призначена для захисту життя, здоров\'я, прав і свобод громадян

Поліція призначена для захисту життя, здоров'я, прав і свобод громадян

День Національної поліції України — це професійне свято поліцейських України, яке щорічно відзначається 4 липня починаючи з 2016 року.

Свято було встановлено в Україні «Ураховуючи значення та роль Національної поліції України у виконанні завдань із охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтриманні публічної безпеки і порядку…» згідно з Указом Президента України «Про День Національної поліції України» від 9 грудня 2015 року № 693/2015, та відзначається щорічно 4 серпня — у день підписання Президентом Закону України «Про Національну поліцію».

Указом Президента України від 04 квітня 2018 року № 97 внесено зміну до Указу Президента України від 9 грудня 2015 року № 693, яким встановлено, що День Національної поліції України відзначається щорічно 4 липня.

Раніше, як правило, професійні свята встановлювалися виходячи з дня прийняття того чи іншого закону. День Національної поліції Президент Порошенко встановив на день, коли він підписав відповідний Закон.

Національна поліція України — центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки. Діяльність Національної поліції спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ згідно із законом.

Поліція призначена для захисту життя, здоров'я, прав і свобод громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства; для протидії злочинності, охорони громадського порядку, власності та для забезпечення громадської безпеки. В межах своєї компетенції керівництво діяльністю поліції здійснюють Президент України безпосередньо або через Міністра внутрішніх справ, керівники територіальних органів Міністерства внутрішніх справ і керівники підрозділів поліції.

Все по темі: , , ,

Роздрукувати

Зберегти в Календар Google

Схожі свята



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.