Міжнародний день клавіші CAPS LOCK

22 жовтня

Комп\'ютерна клавіатура

Комп'ютерна клавіатура

22 жовтня відзначається пародійний свято - всесвітній день клавіші CAPS LOCK(International Caps Lock Day). Як це ні парадоксально, деякі політичні та громадські фігури володіють такою суперечливою репутацією, як ця клавіша, з моменту появи якої користувачі комп'ютерів сперечаються про те, чи потрібна вона на клавіатурі, повідомляється на сайті ЖЖ.

Натиснута клавіша CAPS LOCK перетворює всі малі літери на великі і навпаки. Спочатку це було зроблено для людей, які з якихось причин змушені набирати текст великими літерами і відчували дискомфорт, постійно натискаючи для цього Shift. Проте після масового поширення інтернету використання цієї клавіші постійно стало рівнозначно гучного крику в розмові. Часто в чатах і на форумах люди, які постійно пишуть великими літерами, отримують у відповідь репліки типу "НЕ КРИЧИ НА МЕНЕ!".

У 2001 році у Швеції почалася справжня громадська кампанія проти клавіші CAPS LOCK, яка стартувала під керівництвом Linus McCabe – засновника сайту www.anticapslock.com. Метою акції було змусити виробників комп'ютерів взагалі прибрати нещасливу клавішу клавіатури. Через деякий час кампанію підтримав брюсселец Петер Хинтженс, який створив сайт capsoff.org. "Кнопка CAPS LOCK – це потворність, – заявив він. - Звичайно, нам і без цього є чим зайнятися, але складіть разом мільйони маленьких розчарувань, накопичені за десятиліття, і ви зрозумієте, що клавіша CAPS LOCK – це хвора тема".

Боротьба з CAPS LOCK активно триває досі, і ненависники нещасливої клавіші вже оголосили конкурс на дизайн клавіатури майбутнього", на якій CAPS LOCK, зрозуміло, не буде.

Все по темі: , , , , ,

Роздрукувати

Зберегти в Календар Google

Схожі свята

  • Міжнародний день наслідування піратам

    19 вересня неофіційне свято пародії на піратів відзначається починаючи з 1995 року в більш ніж 40 країнах. Саме в цей день можна одягнутися в піратський костюм і, наслідуючи говору піратів, влаштувати досить-таки веселе...
  • День народження смайла

    19 вересня відзначається незвичайне свято - День народження дружелюбного електронного символу - День народження...

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.