Серебрянська Катерина Олегівна

Заслужений майстер спорту з художньої гімнастики, олімпійська чемпіонка. Дочка Любові Серебрянської.

Народився 25 жовтня 1977 — 47 років тому
Серебрянська Катерина Олегівна

Серебрянська Катерина Олегівна

Катерина Серебрянська народилася у сім’ї спортсменів. Батько — Серебрянський Олег Васильович — майстер спорту з футболу, мати Серебрянська Любов Овсіївна — майстер спорту з гімнастики.

Катерина художньою гімнастикою почала займатися в 4 роки. Спочатку займалася у Палаці піонерів та школярів м. Сімферополь, потім у спортивному товаристві «Колос», потім у спортивному товаристві Профсоюзів. З 1989 р. член товариства «Динамо».

Тренер — заслужений тренер України Серебрянська Л. О. Перша перемога у 10-річному віці на турнірі «Олімпійські надії України».

У 1999 р. закінчила Харківський національний інститут фізичної культури та спорту.

Кандидат наук з фізичного виховання та спорту (2004).

Має сина Євгенія.

Багатократна володарка призових місць на Чемпіонатах світу з художньої гімнастики 1992–1998 рр. (8 золотих, 4 срібряних, 3 бронзових медалі), на Чемпіонатах Європи (9 золотих, 3 срібляних, 4 бронзових медалі), володарка кубку Європи та трьохкратна володарка Кубку «Гран-При» (1994–1995 рр.), абсолютна чемпіонка світу (1995 р.) та Європи (1996), абсолютна олімпійська чемпіонка Атланти з художньої гімнастики (1996 рр.).

Серебрянська Катерина Олегівна

Нагороди та почесні звання Катерини Серебрянської:

почесна відзнака Президента України (1995) — за видатні досягнення, вагомий особистий внесок в утвердження авторитету України у світовому спортивному співтоваристві

хрест «За мужність» (1996) — за видатні спортивні перемоги на XXVI літніх Олімпійських іграх в Атланті, особистий внесок у піднесення авторитету і престижу України у світі

орден «За заслуги» II ст. (1999) — за вагомі досягнення в професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю

орден княгині Ольги III ст. (2009) — за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України

звання Почесного громадянина Автономної Республіки Крим (1997)

жінка року (1996)

заслужений майстер спорту України

Все по темі: , , , , , , , ,


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.