Ломаченко Василь Анатолійович

Український боксер-любитель у ваговій категорії до 60 кг, чемпіон літніх Олімпійських ігор в Пекіні та Лондоні, чемпіон світу 2009, 2011 років.

Народився 17 лютого 1988 — 36 років тому
Ломаченко Василь Анатолійович

Ломаченко Василь Анатолійович

Василь Ломаченко почав займатися боксом у 1994 році. Виступав за фізкультурно-спортивне товариство «Колос». Тренери: Анатолій Миколайович Ломаченко (батько) і Йосип Геннадійович Кац (екс-тренер).

У 2004 році боксував на першості Європи в Росії (Саратов), і став там переможцем у ваговій категорії до 46 кг. Також отримав там кубок як найкращий боксер першості Європи. У 2005 році виграв чемпіонат України серед дорослих у вазі 51 кг.

У 2007 році став переможцем XI міжнародного турніру пам’яті Семена Трестіна, ставши володарем спеціального призу за перемогу в категорії 57 кг, в якій виступав сам Трестін.

На чемпіонаті світу 2007 року в Чикаго зайняв 2-е місце, сумнівно програвши у фіналі росіянину Альберту Селімову.

У 2008 році в Ліверпулі (Англія), зайняв перше місце на чемпіонаті Європи в категорії до 57 кг. Знову завоював титул кращого боксера чемпіонату незалежно від вагової категорії.

На Чемпіонаті світу 2009 року в Мілані виграв золото у ваговій категорії до 57 кг перемігши у фіналі Сергія Водоп’янова з Росії.

У 2009 році був визнаний кращим боксером планети незалежно від вагової категорії за версією AIBA.

У 2010 році пропустив всі турніри по причині травми.

На Чемпіонаті світу 2011 року в Баку несподівано програв у 1/8 фіналу бразильцеві Робсону Консейсау з рахунком 19/20, однак це викликало масу суперечок і сумнівів, адже Василь домінував в бою, а у фінальному раунді кілька разів відправляв Робсона в нокдаун, хоч зафіксований був тільки один.

Ломаченко Василь Анатолійович

Було проведено розслідування і зафіксовані суддівські помилки, перемогу заслужено присудили Ломаченко (з рахунком 19/18). Ломаченко переміг наступних суперників і взяв золото на чемпіонаті, у ваговій категорії до 60 кг.

Сьогодні Василь Ломаченко отримує вищу освіту, навчаючись у Південноукраїнському державному педагогічному університеті імені Ушинського. Одружений, має сина Анатолія. Хобі — книги.

Все по темі: , , , , , , , , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.