Кот Юрій Володимирович

Український телеведучий

Народився 13 січня 1976 — 48 років тому
Кот Юрій Володимирович

Кот Юрій Володимирович

Юрій Кот народився у родині актора Київського молодого театру Володимира Кота та вчительки української мови та літератури. Ще в школі виявляв схильність до акторського ремесла: грав Лукаша в «Лісовій пісні», брав участь у конкурсах декламаторів.

Закінчивши школу зі срібною медаллю, вступив на філологічний факультет Житомирського державного педагогічного інституту.

Під час навчання також розвивав сценічну майстерність, а викладач давньої української літератури В. Шинкарук вчив його співати. Інститут закінчив з червоним дипломом за спеціальністю викладача української мови і літератури.

Вже з п’ятого курсу працював на обласному радіо, а згодом — став ведучим новин Житомирської телерадіокомпанії. Водночас викладав українську літературу в інституті, а щосуботи їздив до Березівської школи-інтернату для дітей з вадами слуху, яким також викладав українську літературу.

Кот Юрій Володимирович

Спершу планував наукову кар’єру, мав намір захищати кандидатську дисертацію, однак обрав журналістику. 1998 року пройшов курси підвищення кваліфікації працівників радіо та телебачення у Києві і виграв конкурс на посаду ведучого Національної лотереї, ставши штатним працівником «Першого Національного каналу».

Згодом переміг у відборі на голос каналу «Інтер» і вже понад 10 років Юрій Кот озвучує найпопулярніші проекти каналу, зокрема, його голосом мовила історія українських земель у інтерівському міжпрограмному проекті «Країна».

З серпня 2004 року Юрій Кот — улюблений глядачами ведучий популярної програми «Все для тебе». Нині працює над новими телевізійними проектами. Крім того, Юрій Кот закінчив Театральний інститут ім. І. Карпенка-Карого, у майбутньому бачить себе кінорежисером, також у його активі кілька епізодичних ролей.

Все по темі: , , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.