Кличко Володимир Володимирович

Український професійний боксер. Олімпійський чемпіон з боксу у надважкій ваговій категорії (1996 рік). Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії

Народився 25 березня 1976 — 48 років тому
Кличко Володимир Володимирович

Кличко Володимир Володимирович

Володимир Кличко народився 25 березня 1976 року в місті Семипалатинську Казахської РСР у родині військовослужбовця Володимира Кличка. У 1985 році родина переїхала до України. Займатися боксом почав в 13 років. В 1994 році завоював титул чемпіона Європи з боксу серед юніорів. В 1995 здобув золоту медаль на I Всесвітніх іграх військовослужбовців в Італії, а 1996 — срібну медаль чемпіонату Європи. Цього ж року досягає найвищого результату у своїй любительській кар'єрі, здобуваючи золоту медаль на XXVI Літніх Олімпійських іграх в Атланті. Володимир п'ять разів завойовував титул чемпіона України з боксу. Професійну кар'єру почав після перемоги на Олімпіаді-96, приєднавшись разом з старшим братом до німецького клубу «Universum Box-Promotion». Тренувався під керівництвом Фріца Здунека.

Все по темі: , , , , , , , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.