Закорецька Валентина Миколаївна

Парашутистка, Заслужений майстер спорту України, дворазова абсолютна чемпіонка світу, володарка 50 світових рекордів

Народився 30 квітня 1947, помер 9 липня 2010
77 років тому  14 років тому
Закорецька Валентина Миколаївна

Закорецька Валентина Миколаївна

Валентина Миколаївна Закорецька — радянська та українська спортсменка-парашутистка, Заслужений майстер спорту України, дворазова абсолютна чемпіонка світу, володарка 50 світових рекордів.

Здійснила 11 500 стрибків з парашутом. Її ім’я занесене до Книги рекордів Гіннеса 1976, 1987, 1998, як жінки-парашутистки з найбільшою кількістю стрибків з парашутом у світі. Заняття парашутним спортом почала в 16 років у групі парашутистів при Луганському аероклубі.

У 1970 взяла участь у чемпіонаті Югославії. Потім послідувала серія перемог і нагород. З 1978 до 1984. Валентина Закорецька була тренером збірної України з парашутного спорту. Пізніше — тренер-інструктор з парашутної підготовки Єнакіївського Державного авіаспортивного клубу.

Валентина Закорецька виховала 22-х майстрів спорту СРСР та України і чотирьох майстрів спорту міжнародного класу.

Брала участь у громадських рухах, підтримувала протестні акції молодіжної групи СТАН, виступала проти незаконних забудов у Луганську в районі містечка ЛВВАУШ.

Кілька разів вона обиралася депутатом Луганської міської ради, була членом виконкому міськради.

Померла 9 липня 2010 від гострої серцевої недостатності перед змаганнями на аеродромі Дніпропетровщини, де повинна була брати участь в якості судді.

Все по темі: , , , , , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.