Жох Олег Сергійович

Українськой армреслер, трьохразовий переможець чемпіонату світу, переможець чемпіонатів Європи у різних вагових категорях. Заслужений майстер спорту України

Народився 13 жовтня 1992 — 32 років тому
Жох Олег Сергійович

Жох Олег Сергійович

Олег Сергійович Жох — український армреслер, трьохразовий переможець чемпіонату світу, бронзовий призер та трьохразовий переможець чемпіонатів Європи у різних вагових категорях. Заслужений майстер спорту України (2012).

Олег Жох народився у селі Оженин, що на Рівненщині. Займатися армреслінгом почав, навчаючись на першому курсі Національного університету водного господарства та природокористування.

На своїх перших же замаганнях, чемпіонаті Західної України, зайняв четверте місце. Одразу після цього почав тренуватися під супроводом Олександра Комаревича і незабаром став чемпіоном України серед юнаків.

У 2010 році Жох посів третє місце на чемпіонаті Європи з армспорту в Москві та переміг у своїй ваговій категорії на змаганнях Nemiroff World Cup 2010.

Наступного року він зміг здобути звання чемпіона на першості Європи у Анталії та Nemiroff World Cup 2011, а також додав до власного доробку «золото» чемпіонату світу 2011 року, що проходив у місті Алмати.

2012 рік виявився для Олега не менш вдалим за попередній. Здобувши золоті нагороди на чемпіонатах світу та Європи, а також звично перемігши своїх суперників у ваговій категорії до 70 кг на Nemiroff World Cup, Жох дещо здивував вболівальників та фахівців, посівши високе восьме місце у абсолютному заліку (серед спорстменів усіх вагових категорій) турніра A1 Russian Open.

Особливо яскравою виявилася перемога над дагестанцем Зелімханом Занкархановим, власна вага якого перевищувала вагу Олега на 40 кг. Того ж року Жох отримав звання Заслуженого майстра спорту України.

Все по темі: , , , , , , , , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.