Джигурда Микита Борисович

Російський та український актор, бард. Заслужений артист Кабардино-Балкарської АРСР.

Народився 27 березня 1961 — 63 років тому
Джигурда Микита Борисович

Джигурда Микита Борисович

Микита Джигурда закінчив Театральне училище імені Б. В. Щукіна (1987). Працював у різних театрах Москви.

Знімався у стрічках «Швидкість», «Єрмак» тощо. Грав Карла XII у фільмі «Молитва за гетьмана Мазепу» (2002). Брат — Джигурда Сергій Борисович (1956).

Микита і його брати — Сергій (київський актор і бард) і Руслан (шансонье артист естради) — походять з роду запорізьких козаків. «Джигурда» означає «той, хто володіє двосічною сокирою». Мати Сергія та Микити — Ядвіга Кравчук, та батько трьох братів — Джигурда Борис.

Зірвав голос ще в підлітковому віці, виконуючи пісні Висоцького. Після школи вступив до Київського інституту фізичної культури. Був членом збірної України з веслування на каное, кандидат у майстри спорту.

Після першого курсу пішов з інституту і вступив до Щукінського театрального училища, яке закінчив 1987 р.

Працював у Новому драматичному театрі, Театрі Рубена Симонова, театрі «Коло Никитських воріт» Марка Розовського.

Відомий як автор і виконавець власних пісень. Випустив кілька пісенних альбомів. З 1990 року знімається в кіно.

У 2008 році взяв участь у реаліті-шоу «Останній герой», де відмовившись стрибати в море з борту судна в перший же день, вибув зі скандалом.

Першою дружиною Микити була киянка Марина Єсипенко, у якої від нього вже зовсім дорослий син. Другою дружиною була Яна Павелковська, від якої Микита має двох синів.

З лютого 2008 року одружений з Мариною Анисиною, від якої також має двох дітей — сина Мика-Анжеля-Криста та дочку Єву-Владу.

Закінчивши 1987 року театральне училище, Микита Джигурда став актором Московського Нового драматичного театру. В 1989 він перейшов до театру Рубена Симонова, а з 1991 грає на сцені театру «Коло Никитських воріт».

Все по темі: , , , , , , , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.