Гордон Дмитро Ілліч

Письменник, журналіст, телеведучий, співак. Головний редактор газети «Бульвар» (з червня 1995), згодом — «Бульвар Гордона»

Народився 21 жовтня 1967 — 57 років тому
Гордон Дмитро Ілліч

Гордон Дмитро Ілліч

Дмитро Гордон народився у сім’ї інженера-будівельника Іллі Яковича та інженера-економіста Міни Давидівни. Перший рік життя провів разом із батьками і бабусею у комунальній квартирі на площі Толстого. У п’ять років Дмитро вже не тільки читав, а й напам’ять знав всі країни світу і їх столиці. Школу закінчив у 15 років, оскільки в 6-му класі не вчився: програму здав екстерном.

У шкільні роки Гордон багато читав, захоплювався історією революції, громадянської та Великої Вітчизняної війни, театром, естрадою, футболом. У п’ятому класі написав близько ста листів всесоюзним знаменитостям із проханням надіслати йому своє фото з автографами.

Через деякий час Дмитро отримав дві відповіді: від Леоніда Утьосова та Йосипа Кобзона.

У 1983 році вступив до Київського інженерно-будівельного інституту. Усі п’ять років навчання, за спогадами самого Гордона, пройшли у муках, оскільки займався він не своєю справою.

Закінчивши третій курс, був призваний до Радянської Армії, де відслужив 2 роки: спочатку в навчальній частині в селищі Медведь Новгородської області, з якої вийшов молодшим сержантом, а потім під Ленінградом у ракетних військах.

На другому курсі інституту почав писати статті в провідні київські газети. Перше інтерв’ю взяв у 1984 році у свого кумира — легендарного півзахисника київського «Динамо» і збірної СРСР Леоніда Буряка. Його надрукувало ворошиловградське (тепер — Луганськ) видання «Молодогвардієць».

А перше інтерв’ю в київській пресі було опубліковано в газеті «Комсомольское знамя» з відомим радянським і українським форвардом Ігорем Бєлановим. За час навчання у виші публікувався у кращих українських газетах — «Вечернем Киеве», «Комсомольском знамени», «Молоді України», «Спортивній газеті», «Молодій гвардії», «Прапорі комунізму». Пізніше співпрацював із «Комсомольской правдой». Після закінчення інституту отримав розподіл до редакції газети «Вечерний Киев».

У «Вечернем Киеве» Дмитро працював до 1992 року, а потім перейшов до «Киевских ведомостей». Після «Киевских» у творчій долі Гордона були «Всеукраинские ведомости».

З червня 1995 року видає власну газету — щотижневик світської хроніки «Бульвар» (з 2005 року — «Бульвар Гордона»). Сьогодні «Бульвар Гордона» є однією з найпопулярніших і найтиражованіших газет. Тижневик читають понад 2,5 млн осіб.

Гордон Дмитро Ілліч

Роботу в «Бульварі Гордона» Дмитро поєднує з видавництвом власних книг (їх уже вийшло 38, зокрема, восьмитомник «Герои смутного времени») і випуском телепрограми «В гостях у Дмитра Гордона», яка виходить на кількох українських телеканалах. Героями програми стали понад 400 знаменитостей — поетів, письменників, художників, режисерів, артистів, громадських діячів, політиків, спортсменів. Нещодавно Дмитро Гордон заявив, що залишилося всього близько 100–120 осіб, із якими він хотів би ще зробити інтерв’ю. На це знадобиться два-три роки, а далі, коли проект закінчиться, він візьметься за мемуари.

Крім журналістики Дмитро захоплюється естрадою. Записав близько 60 пісень, випустив шість альбомів і зняв вісім кліпів (із Валерієм Леонтьєвим, Олександром Розенбаумом, Тамарою Гвердцителі, Наталією Могилевською, Наталією Бучинською і сольних).

Все по темі: , , , , , , , , ,


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.