Гешко Іван Тарасович

Український спортсмен, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, учасник Олімпійських ігор.

Народився 19 серпня 1979 — 45 років тому
Гешко Іван Тарасович

Гешко Іван Тарасович

Іва́н Тара́сович Гешко́ (народився 19 серпня 1979, Кіцмань, Чернівецька обл.) — український спортсмен, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, учасник Олімпійських ігор в Сіднеї, Афінах (5 місце) та Пекіні (не вийшов на старт через проблеми зі спиною).

Представляє Кіцмань, Чернівці, спортивне товариство «Динамо», клуб «Біола». Тренер — заслужений працівник фізичної культури і спорту України Георгій Миронюк.

Офіційний партнер (з квітня 2005 р.) — готельно-туристичний комплекс «Буковина» (керівник — Валерій Чинуш).

З 2005 року — радник голови Чернівецької обласної державної адміністрації з питань спорту, з 2006 року — депутат Чернівецької міської ради (обраний за списком НСНУ). Інформація: sportbuk.com.

Закінчив Кіцманську середню школу, вище республіканське училище олімпійського резерву, факультет фізвиховання Кам’янець-Подільського державного педагогічного університету, де з 2006 р. є аспірантом, у 2004–2011 р. навчався у Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ.

Спортом почав займатися з 5 класу у Кіцманській ДЮСШ. Перший рік — у футбольній секції. Потім ще два роки через день ходив на легку атлетику та футбол, який чередувався з гандболом. Далі спеціалізувався у легкій атлетиці.

З перших років занять легкою атлетикою регулярно виборював нагороди на обласних змаганнях.

Перший серйозний успіх на національній арені — перемога на дистанції 3000 м на юнацьких іграх 1995 року — 8.44,27.

Перше серйозне міжнародне досягнення — «срібло» молодіжного чемпіонату Європи 2001 року на дистанції 1500 м.

Все по темі: , , , , , , , , ,


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.