Борко Ігор Миколайович

Український оперний співак, тенор, народний артист України, лауреат міжнародних конкурсів, прима Національної опери, майстер бельканто.

Народився 11 червня 1961 — 63 років тому
Борко Ігор Миколайович

Борко Ігор Миколайович

Перед вступом (по другому колу) до Київської консерваторії, Ігор Борко співав в Національній капелі бандуристів, в чоловічому квартеті Явір, у військових ансамблях, закінчив музичний факультет педінституту імені М. Драгоманова. У консерваторії Борко став останнім — улюбленим і блискучим учнем незабутнього Костянтина Огнєвого.

Перед тим як розпочати оперну кар’єру у Державному Одеському театрі опери та балету і згодом в Національній опері, Ігор Борко перемагає у престижних конкурсах вокалістів: на другому Міжнародному конкурсі імені М. Дестінової (вона співала разом із Карузо) у Чехії, на 34-му Міжнародному конкурсі оперних співаків імені Франциско Віньяса в іспанській Барселоні, на 8-му Міжнародному конкурсі оперних співаків імені Вінченцо Белліні в Італії.

Все по темі: , , , , , , , , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.