Батенкова-Бауман Юлія Вікторівна

Українська біатлоністка, лижниця. Чемпіонка світу з лижних перегонів. Призерка паралімпійських ігор. Заслужений майстер спорту України.

Народився 20 вересня 1983 — 41 років тому
Батенкова-Бауман Юлія Вікторівна

Батенкова-Бауман Юлія Вікторівна

Батенкова-Бауман Юлія Вікторівна — українська біатлоністка, лижниця. Заслужений майстер спорту України. Батенкова-Бауман Юлія Вікторівна народилася 20 вересня 1983 року у м. Ковель, Волинська область.

З п’яти до восьми років займалася гімнастикою. У результаті автомобільної катастрофи 1991 року отримала травму, що спричинила ампутацію правої руки. В аварії загинули її матір та брат. Зараз займається лижними гонками та біатлоном у Волинському обласному центрі «Інваспорт».

Спортивна кар’єра:

Свою спортивну карєру вона починала із легкої атлетики — багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики на бігових дистанціях 400 м і 1500 м. З 2004 року почала займатися зимовими видами спорту. Юлія стала призером на етапах Кубків світу з лижних гонок сезону 2004–2005 років. Вона є майстром спорту України міжнародного класу з лижних гонок та біатлону (2005 рік, 2006 рік).

Юлія стала чемпіонкою, срібною та бронзовою призеркою із лижних перегонів та срібною призеркою із біатлону Кубку світу 2007 року. У 2008 році — срібною та триразовою бронзовою призеркою із лижних перегонів та біатлону Кубку світу 2008 року серед спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату.

2009 року вона стала чемпіонкою та срібною призеркою із лижних перегонів Кубку світу у м. Сьюсьоен (Норвегія); чемпіонкою (на довгій дистанції) та дворазовою срібною призеркою (в естафеті, на середній дистанції) із лижних перегонів Чемпіонату світу 2009 року у м. Вуокатті (Фінляндія). Того ж року вона стала срібною призеркою (на довгій дистанції) з лижних перегонів та з біатлону фіналу Кубку світу 2009 року у м. Маунт-Вашингтон (Канада), а також чемпіонкою (на середній дистанції) з лижних перегонів та срібною і бронзовою призеркою із біатлону Кубку світу 2009 року у м. Вістлері (Канада).

У Чемпіонаті світу 2011 року, за результатами виступів, Юлія здобула срібну та бронзову медалі у лижних перегонах (на довгій та середній дистанціях). На Кубку світу 2011 року спортсменка завоювала бронзову медаль у лижних перегонах із переслідуванням 7,5 км. За результатами участі у Кубках світу 2012 року здобула чотири золоті та три срібні медалі.

На Чемпіонаті світу 2013 року у м. Солефті (Швеція) отримала дві золоті нагороди в лижних перегонах (на довгій дистанції) та біатлоні (на короткій дистанції), також дві срібні медалі у лижних перегонах (на середній дистанції) та естафеті (змішаний клас). Вона є дворазовою срібною призеркою фіналу Кубку світу 2013 року.

У січні 2014 у м. Вуокатті (Фінляндія) вона виборола «срібло» (біатлон, гонка переслідування) та три «бронзи» (біатлон, коротка дистанція, 6 км; лижні перегони (середня та коротка дистанції). У м. Оберстдорф (Німеччина) вона отримала срібну (лижні перегони, середня дистанція 5 км класичний стиль) та бронзову медалі (лижні перегони, довга дистанція, вільний стиль 15 км). У м. Оберрід (Німеччина) отримала «бронзу» у біатлоні (середня дистанція).

Все по темі: , , , , , , , ,


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.