Василь Сухомлинський (1918)

Український педагог, публіцист, письменник, поет.

Народився 28 вересня 1918, помер 2 вересня 1970
106 років тому  54 років тому
Василь Сухомлинський

Василь Сухомлинський

Український педагог Василь Олександрович Сухомлинський народився 28 вересня 1918 року в с. Омельник Херсонської губернії. Після закінчення семирічки, поступив в медичний, однак незабаром перевівся на робочий факультет, після якого був прийнятий в педагогічний інститут. Закінчивши Полтавський педагогічний інститут, в 1938 році, Василь Сухомлинський працює вчителем у середній школі.

З початком Великої вітчизняної війни йде на фронт, але в результаті серйозних поранень до бойових дій вже повернутися не зміг.

У 1942 році Сухомлинського призначають директором сільської школи, після завершення війни - завідувачем районним відділом народної освіти. У 1948 році Василь Олександрович бере під своє керівництво Павлиську середню школу, яка згодом стане відомою.

Як загальновизнаний педагог-класик, Сухомлинський прагнув формувати національний та естетичний кругозір, прищеплювати любов до народних традицій, розвивати емоційну культуру дитини.

У 1970 р. великого педагога не стало. Але його безцінні праці користуються популярністю і в наш час. Серед найвідоміших його робіт: «Серце віддаю дітям», «Виховання колективізму у школярів», «Вірте в людину», «Павлиська середня школа» та ін

Все по темі:


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.