Вадим Соснихін (1942)

Колишній радянський футболіст, Захисник. Майстер спорту. Протягом усієї кар'єри виступав за команду «Динамо» (Київ).

Народився 10 серпня 1942, помер 29 вересня 2003
82 років тому  21 років тому
Вадим Соснихін

Вадим Соснихін

Вадим Олександрович Соснихін народився 10 серпня 1942 року в місті Київ. Перші професійні навички отримав у київській футбольній школі № 1. У віці 17 років почав тренуватися в школі київського «Динамо», був центральним нападаючим. Помітивши талант молодого Соснихіна, його запрошують виступати у юнацькій збірній Радянського союзу.

У 1960 році грав за першу команду київського «Динамо». Саме на місці центрального захисника, Соснихін домігся найбільших успіхів і слави. Вершина кар’єри молодого футболіста збіглася з розквітом ФК «Динамо». Тоді, на початку 70х, київські спортсмени тричі поспіль виграли чемпіонат СРСР і довели всій країні, що українські футболісти - найкращі гравці.

У 1970-1972 роках Вадим Соснихін був капітаном клубу. За збірну СРСР грав досить рідко: всього 4 рази за українську команду і 3 рази виступав у складі олімпійської збірної Радянського Союзу.

Залишивши футбольну кар’єру, Вадим Олександрович протягом 15 років працював у дитячій школі київського «Динамо». А пізніше, в 1992 році, став начальником команди ветеранів «Динамо».

Помер Вадим Олександрович Соснихін в 2003 році. Його досягнення гідні пам’яті й поваги: ??чотириразовий Чемпіон СРСР, дворазовий власник Кубка СРСР і багато інших.

Все по темі:


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.