Анатолій Кочерга (1974)

Український оперний співак, бас.

Народився 9 липня 1974 — 50 років тому
Анатолій Кочерга

Анатолій Кочерга

Анатолій Іванович Кочерга народився 9 липня 1947 року в с. Самгородок Вінницької області. Музичну освіту здобув у Київській консерваторії. Професійна діяльність Анатолія почалася в Київському театрі опери та балету. З 1972 року працював солістом і виконував всі басові партії. Вже у віці 32 років отримав звання народного артиста УРСР, а через 4 роки став народним артистом СРСР. Талант Анатолія Кочерги проявився не тільки в незвичайному голосі, а й у драматичних уміннях. Знаменною була роль Мефістофеля у «Фаусті» Б. Небієрідзе.

Свою тріумфальну партію Анатолій Кочерга отримав в 1989 році. Це була «Хованщина» Мусоргського у Віденській державній опері. З цього моменту почалася співпраця з багатьма великими діячами оперного мистецтва, концерти, гастролі, робота з диригентами (Клаудіо Аббадо, Гідон Кремер, Володимир Ашкеназі). Серед близьких колег Анатолія Івановича був і Мстислав Ростропович. Анатолій Кочерга отримав звання лауреата Шевченківської премії 1989 за виконання партій в операх «Борис Годунов» Мусоргського, «Мілана» Майбороди, «Дон Карлос» Верді.

Найбільш відомі аудіоальбоми Анатолія Кочерги - «Леді Макбет Мценського повіту» Дмитра Шостаковича, «Мазепа» Петра Чайковського, «Борис Годунов» Модеста Мусоргського, «Війна і мир» Сергія Прокоф’єва, «Дон Жуан» Моцарта.

Все по темі:


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.