Нінель Гаркуша (1927)

Українська художниця декоративного мистецтва. Член Національної спілки художників України (від 1964 року).

Народився 26 червня 1927 — 97 років тому
Нінель Гаркуша

Нінель Гаркуша

Нінель Леонідівна народилася в Кам’янець-Подільському. У 1952 році закінчила Московський інститут декоративного і прикладного мистецтва. У тому ж році почала працювати в Інституті монументального мистецтва Академії архітектури УРСР.

Починаючи з 1963 року, для Нінель Гаркуші починається віха творчого злету. Вона бере участь у всеукраїнських виставках, демонструючи свої художні роботи, просочені особливим колоритом. І вже через рік стає членом Національної спілки художників України.

Нінель Гаркуша, як і всі талановиті люди, працює з натхненням і любов’ю. Кожен твір, створене її руками, живе і дихає. Їй вдається все: панно, барельєфи, кераміка, декоративна обробка. Багато років ця талановита жінка пропрацювала в Київському Зональному НДІ типового та експериментального проектування.

З 1991 року Нінель Гаркуша починає педагогічну діяльність у середній школі № 94 м. Києва. І абсолютно виправдано, оскільки талановитий майстер своєї справи завжди прагне передати свої знання і досвід молодим і перспективним талантам.

З авторськими працювали Нінель Леонідівни Гаркуші можна ознайомитися, зазирнувши в історичний музей-заповідник Кам’янець-Подільського.

Все по темі:


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.