Богдан Боднарський (1874)

Богдан Степанович Боднарський— український і російський книгознавець, бібліограф.

Народився 23 червня 1874, помер 24 листопада 1968
150 років тому  56 років тому
Богдан Боднарський

Богдан Боднарський

Богдан Степанович Боднарський народився у Волинській губернії. У 27 років він закінчив юридичний факультет Московського університету. А в 1910 році - Московський археологічний інститут. Втім, отримана освіта, хоч і стало в нагоді, але не стало основним у житті цієї людини.

Богдан Боднарський був інтелектуальним людиною, якого відрізняло аналітичне мислення. На початку XX століття він задумався про те, що його країна повинна впровадити десяткову класифікацію, що дозволяє систематизувати твори науки, культури, літератури з подальшим утворенням картотек і таблиць. Це призвело б до ладу той потік інформації, який згодом був успішно впроваджений в усіх бібліотеках.

Щоб долучити до цього благій справі своїх співвітчизників, Богдан Степанович читав лекції з бібліографії на різних курсах для свідомої молоді і тих, хто цікавився бібліотечною справою. А для залучення більш широкого кола інтелігенції редагував журнал «Бібліографічні вісті».

Богдан Степанович Боднарський прожив довге і славне життя. Він помер у віці 94 років. Його організаторські ідеї просунули бібліографію і бібліотекознавство на щабель вище, довівши, що статистичний облік видаються в державі книг та періодики повинен розвиватися відповідно до світових тенденцій.

Все по темі: ,


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.