Іван Миколайчук (1941)

Український кіноактор, кінорежисер, сценарист.

Народився 15 червня 1941, помер 3 серпня 1987
83 років тому  37 років тому
Іван Миколайчук

Іван Миколайчук

Іван Васильович Миколайчук народився в Чернівецькій області в багатодітній сім’ї. Місцевість, де він ріс, допомагала вчитися розпізнавати красу, вбирати в себе все те, що щедро дарувала мати-природа.

У 1957 році Іван Миколайчук стає випускником Чернівецького музичного училища. Будучи артистичною натурою, через 4 роки закінчує театр-студію при Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської. Потім послідувала навчання в Київському державному інституті театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого.

Серед зіграних героїв Івана Миколайчука є як позитивні, так і негативні. У будь-яку роль він вживався разом зі шкірою, переймаючись почуттями тих, хто повинен був ожити на екрані. У 1979 році виходить у світ його перша режисерська робота, художній фільм «Вавілон XX».

Помер Іван Миколайчук у віці 46 років. Старше покоління ніколи не забуде такі кіношедеври за участю чудового артиста, як «Тіні забутих предків», «Білий птах з чорною ознакою», «Пропала грамота». На рахунку цього чудового артиста більше 35 ролей, 8 сценаріїв, 2 режисерські роботи, а так само визнання народу, підкореного талантом і харизмою.

Все по темі: , ,



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.