Борис Шарварко (1929)

Борис Шарварко — постановщик урядових та ювілейних концертів, був головним режисером "Укрконцерту", очолював столичну оперету, народний артист УРСР (1984).

Народився 17 травня 1929, помер 31 травня 2002
95 років тому  22 років тому
Борис Шарварко

Борис Шарварко

Борис Георгійович народився в Житомирській області. Закінчивши в 1966 році Московський інститут культури, він почав осягати всі премудрості своєї професії, пов’язаної з режисурою.

Кар’єра у цієї талановитої людини складалася вдало, оскільки йому пощастило попрацювати на різних посадах, кожна з яких несла свій досвід, напрацювання, емоції. Мистецтво завжди вимагає високої самовіддачі. І Борис Георгійович, як ніхто інший, розумів, що людина повинна вміти проявити свої здібності по повній програмі. Тільки в цьому випадку прийдуть успіх, визнання і радість від власних досягнень.

Свою роботу Борис Шарварко не просто любив. Він нею дихав. Людям завжди не вистачало духовної їжі. А культурно відпочити і долучитися до мистецтва можна було в кожному будинку культури, один з яких Борис Георгійович і очолював в Новоград-Волинському. Пізніше була робота в Житомирському музично-драматичному театрі. А потім і столична кар’єра - у Київському театрі оперети та Київському театрі імені Франка.

З 1977 року Борис Шарварко став головним режисером фестивалів і культурних програм Укрконцерту.

Борис Шарварко був режисером і постановником безлічі фестивалів, масових заходів і шоу. Серед його постановок: «Кримські зорі», «Київська весна», «Золота осінь». Жоден захід, будь то День Перемоги, новорічні торжества або урядові концерти, не обходилося без його участі. Помер Борис Георгійович Шарварко в 2002 році.

Все по темі:


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.