Олександр Ізмаїльський (1851)

Вчений, дослідник, агроном-природознавець.

Народився 6 березня 1851 — 173 років тому
Олександр Ізмаїльський

Олександр Ізмаїльський

Олександр Олексійович Ізмаїльський народився 6 березня 1851 року у Саратовської губернії в сім’ї службовця. Навчався в училищі міста Петровськ, звідки згодом був переведений до Москви, в Землеробську школу. Далі освіту здобував у землеробської і лісової академії. Під час навчання в Москві Олександр часто спілкувався з багатьма вченими, артистами, яких зустрічав в гостях у свого дядька.

У 1879 році молодий учений їде в Херсон, де отримує посаду викладача в сільськогосподарському училищі та завідувача навчальної фермою. В цей же час пише кілька наукових робіт.

Після відставки всього робочого колективу училища, Ізмаїльський працює керуючим маєтком Кочубея в Полтавській області, залишаючи за собою право, займатися науковими дослідженнями.

В результаті плідних робіт, Олександр Ізмаїльський видав дві книги: «Як висохла наш степ» і «Вологість грунту і грунтова вода в зв’язку з рельєфом місцевості і культурним станом поверхні грунту», які були нагороджені Макаріївської премією, золотими медалями і почесним дипломом.

Пізніше Ізмаїльський співпрацює з В. Докучаєвим, який пропонує увійти до складу експедиції до Воронезької губернії, але за станом здоров’я, Олександру Олексійовичу довелося відмовитися. Вчений залишився працювати керуючим маєтками Великого князя Михайла Олександровича та головним керуючим володіннями графа Мордвинова.

Помер видатний агроном в 1914 році 19 жовтня.

Все по темі:


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.