Казимир Малевич (1878)

Супрематизму та кубофутуризму, педагог, теоретик мистецтва.

Народився 23 лютого 1878, помер 15 травня 1879
146 років тому  145 років тому
Казимир Малевич

Казимир Малевич

Казимир Северинович Малевич народився в Києві 23 лютого 1878 в сім’ї інженера цукрового виробництва. Малюванню Казимир навчався в Київській школі мистецтв у Миколи Пимоненка. Навчання в школі протривала 2 роки.

У 1904 році Малевич виїхав до Москви, де вступив до училища живопису, скульптури та архітектури. Паралельно відвідував уроки в студії Ф. Регберга. Ранні роботи Малевича базувалися на злитті трьох напрямків: футуризму, кубізму і експресіонізму. Брав участь у виставках, організованих художніми колами, «Бубновий валет», «пінгвін хвіст».

У 1915 році Малевич став засновником нового напряму в живописі - супрематизму. Сюди відноситься його, мабуть, найзнаменитіша картина «Чорний квадрат на білому тлі». Основні положення та рекомендації, щодо характеристик нового напрямку, публікував у журналі «Supremus».

Кілька років по тому Казимир Малевич переїхав до Києва, де за допомогою Миколи Скрипника, йому були надані всі умови для плідної роботи. Художник писав картини і одночасно друкувався в журналі «Нова Генерація».

Новий період в житті ознаменувала посаду викладача в Київському художньому інституті. Але з початком репресій був змушений кинути роботу і повернутися до Ленінграда, де в 1935 році завершив свій життєвий шлях.

Все по темі:



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.