Леонід Костянтинович Каденюк

Перший космонавт незалежної України, Народний Посол України, Герой України.

Народився 28 січня 1951 — 73 років тому
Леонід Костянтинович Каденюк - перший космонавт незалежної України.

Леонід Костянтинович Каденюк - перший космонавт незалежної України.

Леонід Каденюк - гордість вітчизняної авіації та космонавтики. Адже саме у нього вийшло стати першим астронавтом незалежної України. Також він Народний Посол України, Герой України.

Леонід Костянтинович Каденюк народився в селі Клішківці Чернівецької області. У 1971 році закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків. Кваліфікацію льотчик-космонавт отримав в 1978 році, проходячи навчання в Центрі підготовки космонавтів ім. Гагаріна. Щоб удосконалити знання у галузі теорії, Леонід Каденюк закінчує Московський авіаційний інститут, отримавши кваліфікацію інженера-механіка.

19 грудня 1997 був здійснений короткостроковий космічний політ тривалістю 15 діб 16 годин 35 хвилин. Політ Каденюка у складі міжнародного екіпажу корабля Columbia - результат домовленостей між президентами України і США. Серед основних завдань - українсько-американський експеримент, що включає в себе дослідження з трьома видами рослин, а також вплив невагомості на стан людини.

Відповідальність, наполегливість, вміння знаходити себе в просторі в стані невагомості і пристосуватися до будь-яких умов - необхідні критерії, що дозволяють космонавту домагатися успіхів. У цьому впевнений не тільки Леонід Каденюк, а всі, хто пов'язаний зі світом космосу на теоретичному і практичному рівні.

Леонід Каденюк, український астронавт, Герой України, генерал-майор Повітряних Сил України і сьогодні займається важливим і відповідальним державним справою, перебуваючи на посту радника прем'єр-міністра України з питань авіації і космонавтики.

Все по темі: , ,


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.