Анатолій Мокренко (1933)

Український співак (баритон).

Народився 22 січня 1933 — 91 років тому
Анатолій Мокренко

Анатолій Мокренко

Анатолій Юрійович народився в селі Терни Сумської області. Йому довелося пережити і голод, і війну, і позбавлення. Але внутрішня гарт дозволила вистояти і домогтися чудових успіхів у вітчизняному мистецтві.

У 1956 році він закінчив Київський політехнічний інститут і як геолог побував у багатьох точках України. Проте любов до музики взяла верх. Ще в юності Анатолій Мокренко брав участь у різних конкурсах. Тому вже в 1963 році закінчив Київську консерваторію і протягом п’яти років був солістом оперної студії. З 1968 неповторний баритон Анатолія Юрійовича вже звучить на сцені Київського театру опери і балету.

Твори у виконанні Анатолія Мокренко вражають своїм різноманіттям. На його рахунку близько сорока провідних оперних партій, безліч пісень і романсів. Підтримуючи добрі відносини з українським композитором Олександром Білашем, Анатолій Юрійович виконував його пісні, серед яких - особливо шанована в народі «Два кольори». Протягом восьми років (1991-1999) Анатолій Юрійович очолював Національну оперу України.

Анатолій Мокренко помер в 2003 році. Його чудовому таланту аплодували по всьому світу. До цих пір по радіо і телебаченню ми чуємо його унікальний баритон. А це означає, що в наших серцях він живий і радує своєю творчістю.

Все по темі:



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.