Відкрили Дніпропетровський метрополітен (1995)

29 грудня 1995 - 29 років тому

Дніпропетровський метрополітен

Дніпропетровський метрополітен

29 грудня 1995 почав працювати Дніпропетровський метрополітен. Після розпаду СРСР це стало перше метро, яке побудували на пострадянському просторі. Загалом будівництво тривало протягом 14 років, починаючи з 1982 р. За цей період були зведені 6 станцій єдиної Центрально-Заводської лінії: «Вокзальна», «Метробудівників», «Металургів», «Заводська», «Проспект Свободи» і «Комунарівська ». Всі вони розташовані уздовж правого берега Дніпра. Загальна протяжність лінії метрополітену становить 7,8 км, хоча запроектовано було 9 станцій довжиною 11,8 км. В результаті, Дніпропетровське метро стала однією з найкоротших у Європі. Зі станції «Вокзальна» до «Комунарівська» можна дістатися за 14 хв., Але в перспективі час поїздки планують зменшити до 10 хв. Інтервал руху поїздів становить 10-16 хв., А в години «пік» - 4-7 хв. До речі, всі станції в Дніпропетровському метрополітені, крім «Комунарівської», є станціями глибокого закладення.

До 2015 р. планується завершити будівництво 3 запроектованих станцій Центрально-Заводської лінії: «Музейній», «Центральної» і «Театральній». Але, крім того, існує і перспектива створення другої лінії метро, ??яка з’єднає правий та лівий берег Дніпра в місті.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.