У Києві відкрито Палац спорту (1960)

9 грудня 1960 - 64 років тому

Палац спорту після реконструкції

Палац спорту після реконструкції

Цього дня в 1960 році в Києві було відкрито Палац спорту - на той час найбільший в Україні.

Будівництво будівлі тривало майже два роки. Палац спорту являє собою чотириповерхову будівлю, що досягає майже 140 метрів в довжину і близько 80 в ширину. На спортивній арені площею понад 1800 квадратних метрів можна проводити змагання з тридцяти видів спорту, в тому числі з зимових, а глядацькі трибуни повинні були вміщати одночасно до одинадцяти тисяч осіб (зараз до десяти).

За час свого існування Палац спорту тричі реконструювався. Перший ремонт відбувся на початку вісімдесятих років - тоді було повністю перепроектувати освітлення і оновлена ??акустика, збільшено кількість роздягалень. Наступна реконструкція відбулася в 2004 році, перед музичним конкурсом «Євробачення». Останній ремонт був здійснений в 2010 році з метою модернізації споруди перед Чемпіонатом світу з хокею в Першому дивізіоні.

Палац спорту спроектований таким чином, що спортивна арена разом з глядацькими трибунами легко трансформується в сучасний концертний зал. На сцені Палацу спорту виступали такі світові зірки, як Moby, Lara Fabian, Depeche Mode, «Арія» і багато інших.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.