Введено в експлуатацію першу чергу Дніпровського водопроводу (1939)

9 грудня 1939 - 85 років тому

Дніпровський водозабір

Дніпровський водозабір

Для багатонаселеного Києва проблема забезпечення чистою водою була частково вирішена з введенням нової водопровідної станції потужністю 100 тис. м3

У Києві знову практикують змішане водопостачання: з артезіанських джерел і Дніпра. Новий водопровід дозволив очищати річкову воду так, щоб не допустити зараження. З кожним роком нова станція нарощувала потужність. Щоб система водопроводу зберігала свою надійність, наукові співробітники розробляли плани щодо забезпечення запасів потужностей насосних станцій. Велика увага приділялася пропускної здатності водоводів.

Однак проблеми, що стосуються питної води, все одно були. Незадовільна якість води у весняний період супроводжувалося невдоволенням городян. Що було цілком обгрунтовано, оскільки реагенти не забезпечували достатньо ефективний рівень очищення дніпровської води. Забруднення органічного властивості, мікробіологічні показники, високий вміст заліза - ті складові, які гальмували нормальний процес подачі води в місто.

Без води життя неможливе, а без якісної води - небезпечна. Розібратися у всіх тонкощах технологічної схеми простому обивателю складно, але необхідно. Тому що екологія водних ресурсів залежить не тільки від природи, а й від людини.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.