У Ялті відкрито пам'ятник Т.г.шевченку (2007)

8 грудня 2007 - 17 років тому

Пам'ятник Т.г.шевченку в Ялті

Пам'ятник Т.г.шевченку в Ялті

В цей день в 2007 році в Ялті був відкритий пам'ятник Т.г.шевченка, який став четвертим скульптурним зображенням письменника на території Криму. Окрім Ялти, пам'ятники Кобзареві є також у Сімферополі (два погруддя) та в Євпаторії. Нагадаємо, що рекорд за кількістю пам'ятників Т.шевченку поки утримує Івано-Франківська область - на території даного регіону їх налічується близько ста сімдесяти.

На урочистій церемонії відкриття пам'ятника були присутні представники органів місцевого самоврядування на чолі з мером С.Брайка, діячі культури, а також члени Українського реєстрового козацтва - всього близько трьохсот осіб.

Цікава також історія створення пам'ятника. На відміну від інших розташованих у Криму скульптурних зображень Т.г.шевченка, виготовленням яких займалися місцеві майстри, пам'ятник Кобзареві в Ялті був виготовлений в Аргентині і за два роки до установки теплоходом доставлений в Криму. Спонсорами проекту виступила подружня пара з української діаспори в Канаді.

На рахунку автора скульптури Леоніда молоканина ялтинський Шевченко став уже четвертим, інші пам'ятники встановлені у Буенос-Айресі, Вашингтоні і Санкт-Петербурзі.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.