Кабінет міністрів України затвердив «Порядок перетворення у процесі приватизації державних підприємств у відкриті акціонерні товариства» (1992)

7 грудня 1992 - 32 років тому

Кабінет міністрів України

Кабінет міністрів України

Від цієї постанови залежало виконання державної програми приватизації майна державних підприємств, внаслідок чого приватна власність придбала впливове значення в економіці молодого суспільства, що розвивається.

Коли держава переходить на ринкову систему відносин, її громадяни стають власниками. Воно й зрозуміло, адже основою ринкової економіки якраз і виступає власність, що дає впевненість у прийдешньому дні. Починається процес придбання майнових та компенсаційних сертифікатів. Промислові підприємства, що знаходяться раніше в державній монополії, тепер активно продаються і купуються. А грошові надходження від цих процесів наповнюють бюджет країни.

Саме з цього і починалося відновлення української економіки в цілому, і громадян України - зокрема. У приватизаційні процеси було залучено практично все населення. Громадяни України мали намір брати участь у всіх виробничих процесах підприємства, сертифікати якого набували. Але незабаром трудові колективи перестали впливати на ситуацію, а влада на підприємстві поступово переходила в руки великих інвесторів. У країні з’явилися перші мільйонери і, як наслідок, загострення політичних і соціальних протиріч.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.