Створено Збройні Сили України (1991)

6 грудня 1991 - 33 років тому

Збройні Сили України - запорука спокою нації

Збройні Сили України - запорука спокою нації

У цей день в 1991 році Верховна Рада України прийняла закони «Про Збройні Сили України» та «Про оборону України», які стали початком історії української армії.

До складу Збройних Сил України входять: Військово-Морські Сили, Військово-Повітряні сили, а також Війська наземної оборони. На сьогоднішній день частка військовослужбовців становить приблизно 0,8-0,9% від населення держави (приблизно 400 тис. осіб).

Військово-Морські і Військово-Повітряні Сили України були створені в 1992 році, Сухопутні війська Збройних Сил України - у 1996 році.

У даний момент стан української армії оцінюється як задовільний. У найближчому майбутньому планується переведення Збройних Сил України на контрактну форму.

Нещодавно українська армія отримала лазерну техніку вироблення навичок бою, яка була продемонстрована під час військових навчань у Житомирській області. Незважаючи на те, що дана система ведення бою поки що є експериментальною, Міністерство оборони України залишилося задоволене результатами випробувань. У 2012 році профільне міністерство планує збільшити обсяг фінансування Збройних Сил України з метою закупівлі сучасних видів зброї і підвищення рівня бойової підготовки.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.