На засіданні Верховної Ради України відбулася інавгурація Леоніда Кравчука (1991)

5 грудня 1991 - 33 років тому

Леонід Кравчук приймає присягу на вірність українському народу

Леонід Кравчук приймає присягу на вірність українському народу

Цього дня в 1991 році на урочистому засіданні Верховної Ради України сталася інавгурація Леоніда Кравчука - першого Президента України. Незважаючи на те, що це була перша в історії незалежної держави інавгурація, учасники та очевидці відзначають високий рівень організації. Так як офіційно затвердженого тексту президентської присяги на той час не існувало, було прийнято рішення використовувати присягу депутата Верховної Ради УРСР. На відміну від наступних інавгурації, на складанні присяги Леонідом Кравчуком практично не були присутні представники інших країн, за винятком послів Канади і Польщі. Робочий кабінет Президента України було вирішено обладнати в будинку по вул. Банковій, 11, на той час належав ЦК КПУ і пізніше став будівлею Адміністрації Президента України.

Під час засідання Верховної Ради України 5 грудня 2011 року було також обрано спікера, яким став Іван Плющ - автор багатьох гумористичних афоризмів, які до цих пір є улюбленими фразами українського народу.

Топ-3 цитати Івана Плюща:

«Депутат Заєць! Чи не Стрибай по залу! »(Депутат Заєць! Не стрибайте по залу!)

«Депутат! Не пам’ятаю хвамілії - тієї, шо у піджаку! »(Депутат! Не пам’ятаю прізвища - той, що в піджаку!)

«Впихнути невпіхуєме» (Впихнути невпіхуемое)

«Це іздєржкі кланової Теорії» (Це витрати кланової теорії).

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.