У Москві відкрився Культурний центр України (1998)

27 листопада 1998 - 26 років тому

Національний культурний центр України в Москві

Національний культурний центр України в Москві

27 листопада 1998 в Москві на вул. Арбат, 9 відбулося урочисте відкриття Культурного центру України. Постанова про його створення Кабінет Міністрів України підписав ще в травні 1993 р., проте з травня 1994 р. по листопад 1998 проходила реконструкція будівлі для центру.

Головною метою створення Культурного центру було зміцнення міжнародного авторитету України, а також популяризація української мови, культури та літератури. Однією з основних своїх завдань Центр бачить в ознайомленні російської громадськості з історією і сучасністю України, наукою і культурою нашої країни. Культурний центр активно співпрацює з різними культурними представництвами інших країн, а також всебічно підтримує українських організацій та земляцтв у Росії.

Серед важливих напрямків роботи Центру можна виділити науково-дослідні та архівно-пошукові роботи. В рамках проектів «Тарас Шевченко» і «Михайло Грушевський» у 2004 р. було видано збірник поетичних творів Т. Шевченка «Я так її, я так люблю ...», вийшли в світ книги генерального директора Центру, доктора історичних наук, члена -кореспондента АПН України, заслуженого діяча науки і техніки України Володимира Мельниченка «Тарас Шевченко і Михайло Грушевський на Старому Арбаті» (2006), «Тарас Шевченко:« Моє перебування в Москві »(2007) та інші.

У жовтні 2005 р. при Культурному центрі була відкрита Українська недільна школа. Серед предметів, які вивчають діти і підлітки, є українська мова, література, історія України, українські традиції та обряди. Великою популярністю серед жителів Москви користуються і курси української мови, які викладають вже 10 років. Крім того, при Центрі працює Інформаційно-довідкова бібліотека. В її основних фондах налічується близько 7 тис. друкованих та аудіовізуальних документів.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.