Введено в експлуатацію Петровський (Єнакіївський) металургійний завод (1897)

27 листопада 1897 - 127 років тому

Петровський (Єнакіївський) металургійний завод

Петровський (Єнакіївський) металургійний завод

Двома роками раніше Міністерство фінансів Російської імперії затвердив Статут АТ «Російсько-бельгійське металургійне товариство». Почалося будівництво заводу і копалень. Ініціатором створення підприємства був інженер-шляховик Федір Єнакієв. На його честь Петровський металургійний завод в 1898 році був перейменований.

Днем народження Єнакіївського металургійного заводу вважається 27 листопада 1897. Саме тоді була задута перша доменна піч, і отриманий перший чавун. Підприємство починає поступово нарощувати виробництво. Через 3 роки введена в експлуатацію перша 20-тонна мартенівська піч. До початку першої світової війни на заводі функціонували 7 мартенівських і 6 доменних печей. А в 1931 році з’явилася перша вітчизняна розливочна машина. Через 36 років з’являється перший в Радянському Союзі дротяний стан «250».

Єнакіївський металургійний завод сьогодні є одним з провідних українських підприємств, що виробляють широкий спектр металопродукції. Він по праву вважається золотим фондом Донбасу, працюючим як на вітчизняному ринку, так і на зарубіжному. Заводчани пишаються своїм дітищем і пам’ятають всі віхи його розвитку.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.