На Першому національному каналі України УТ-1 вперше був використаний формат дебатів у прямому ефірі (2004)

15 листопада 2004 - 20 років тому

Віктор Андрійович Ющенко і Віктор Федорович Янукович

Віктор Андрійович Ющенко і Віктор Федорович Янукович

Учасниками дебатів стали два основних кандидати у президенти - лідер опозиційного блоку «Наша Україна» Віктор Андрійович Ющенко і чинний прем’єр-міністр України Віктор Федорович Янукович.

Відкривати дебати за жеребом випало Януковичу. Обговорюючи питання, що стосуються соціальних аспектів, економіки, внутрішньої та зовнішньої політики, опоненти не упускали нагоди покритикувати один одного. Після чого кожен пообіцяв безхмарне майбутнє для України і живуть на її території людей, якщо вони зроблять правильний вибір. Причому, Ющенко просив подумати український народ про банду, яка сидить біля керма влади. А Янукович, роблячи заключні висновки російською мовою, пообіцяв відповісти на всі листи, які отримує від пересічних громадян.

За результатами соціологічних досліджень перемогу у теледебатах віддали Віктору Януковичу, який отримав найбільшу кількість голосів серед жителів Харкова, Дніпропетровська і Севастополя. А незабаром народ дізнався та інші результати, в ході яких президентом України став Віктор Ющенко.

Роблячи свій вибір, народ завжди спирається на передвиборні обіцянки й особисті симпатії. Після закінчення терміну повноважень починається пора розчарувань і питань, що стосуються невиконаних зобов’язань.

Переглядаючи дебати, зайвий раз переконуєшся, скільки було правди, а скільки вимислу в тих промовах, якими солодко обволікали телеглядачів ті, хто так прагнув до влади. Отримати владу - справа нехитра, а утримати - завдання посложней.

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.