Свій перший сезон відкрив Київський оперний театр (1867)

8 листопада 1867 - 157 років тому

Київський оперний театр

Київський оперний театр

Відкриття сезону було відображене прем’єрою опери «Аскольдова могила», автором якої став російський композитор і театральний діяч Олексій Миколайович Верстовський.

З того моменту в театрі з’явилася талановита трупа, яка володіла магією перевтілення. Через короткий проміжок часу артисти Київського оперного театру стали одними з кращих в Російській імперії. На сцені Міського театру були поставлені прекрасні опери: «Пікова дама», «Руслан і Людмила», «Євгеній Онєгін», «Алеко», «Снігуронька». Примітно, що на багато прем’єри приїжджали самі автори - Чайковський, Лисенко, Рахманінов, Римський-Корсаков.

У театрі виступали такі солісти, як Ніна Кошиць, Петро Слівце, Марія Куренко. На сцені також сяяли Марія Єрмолова, Айра Олдрідж, Елеонора Дузе, Сара Бернар, Марія Заньковецька, Михайло Садовський і Марко Кропивницький.

Коли приміщення Міського театру згоріла, було прийнято рішення про будівництво нового. Так, в 1901 році з’явився новий храм мистецтва в стилі ренесансу.

Сьогодні в Національному академічному театрі опери та балету імені Тараса Шевченка ставлять багато вистав, серед яких національний репертуар, російська і європейська класика, італійська опера. Жителі Києва та гості столиці люблять Національну оперу і з великим інтересом спостерігають за новими постановками.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.