Почав працювати Київський професійний телевізійний центр (1951)

6 листопада 1951 - 73 років тому

Київський телецентр

Київський телецентр

З введенням телебачення в Україні почався новий виток історії. В ефір був випущений фільм патріотичного змісту «Велике заграва». А днем пізніше почалася трансляція, присвячена святкуванню 34-ї річниці Жовтневої революції.

Будівництво телецентру в столиці України почалося в 1949 році з метою проведення студійних і нестудійних кінотелевізійних передач. Саме в центрі міста, на вулиці Хрещатик, планували втілити мрію в реальність. У 1951 році Київський телецентр заробив, а «блакитний екран» став неодмінним атрибутом кожної просунутої родини.

Мовлення регулярних програм почалося значно пізніше. А поки, двічі на день, Київський телецентр транслював художні та документальні фільми. Тим самим народ УРСР отримав можливість переглядати цікаве відео в власному домашньому кінотеатрі. Правда, телевізори в будинках громадян були великою рідкістю. Лише в 662-х родинах на той момент був встановлений телевізійний приймач «КВН-49», а також «Ленінград Т-2». Примітно те, що кожен приймач необхідно було зареєструвати в спеціалізованій майстерні, яка і включала диво-техніку в квартири щасливчиків.

Сьогодні неможливо собі уявити будинок без телевізора. А безліч каналів дозволяють бути в центрі всіх подій, що стосуються будь-якої точки земної кулі.

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.