У Києві пустили перший тролейбус (1935)

5 листопада 1935 - 89 років тому

Перший тролейбус

Перший тролейбус

Рух тролейбусів у столиці України змінило життя не тільки киян, а й гостей міста. Так було закладено безрейковий рух, затребуване і в нинішній час.

Чотири тролейбуси марки ЛК-5, які вийшли за маршрутом № 1, з’єднали площа Льва Толстого і вулицю Червоноармійську. У салоні можна було розмістити 46 осіб, а максимальна швидкість, яку міг собі дозволити новий вид транспорту, становила 45 км / год. Маршрут складався з п’яти проміжних зупинок і займав всього лише 10 хвилин.

Народ не відразу звик до тролейбуса, як і раніше віддаючи перевагу трамваю. Багато в цілях економії ходили на роботу пішки, оскільки «зайцям» у новому транспорті сховатися від пильного ока кондуктора було складно. А платити ціну більшу, ніж у трамваї, не хотілося. Правда, вже тоді деякі підприємства видавали своїм співробітникам спеціальні проїзні документи з вклеєними фотографіями власника і проставленими печатками.

Дивовижна машина на електромоторі, яка рухалася по тротуару без рейок, бентежила скептиків і консерваторів. Довелося переучуватися і водіям трамвая. Перший час за досвідом водіння їхали до Москви, де і отримували права.

Сьогодні тролейбус - звичний вид наземного транспорту, який, звичайно, поступається метрополітену, але як і раніше користується попитом у населення.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.