Відбулося весілля космонавтів Валентини Терешкової і Андріяна Ніколаєва (1963)

3 листопада 1963 - 61 років тому

Весілля Валентини Терешкової і Андріяна Ніколаєва

Весілля Валентини Терешкової і Андріяна Ніколаєва

Перша в світі жінка-космонавт поєднувалася шлюбом зі своїм товаришем по службі. Проживши разом кілька років зоряна пара розірвала узи Гіменея, на які їх благословили ЦК КПРС і уряд Радянського Союзу.

Це весілля, одна з небагатьох, була фінансована урядом СРСР. За одним столом з нареченими в Будинку прийомів уряду сидів Хрущов, Гагарін, Малиновський, Ворошилов, Титов і багато інших імениті гості. У яких пропорціях була любов і політика, сказати складно. Вона - сильна духом жінка, що витримала 48 обертів навколо Землі, провівши в космосі три доби. Він - перший космонавт, який працював на орбіті без скафандра. Ясно одне: цей шлюб щасливим назвати було не можна. Незважаючи на загальне небо, яке вони підкорювали, їх характери та погляди на життя були суперечливими. Через 19 років «космічний» шлюб розпався офіційно. Ініціатором розлучення виступила Валентина Терешкова. Подейкують, що штовхнуло її на цей крок серйозне захоплення Юлієм Шапошниковим, що став згодом її другим чоловіком.

Як би там не було, дізнатися всю правду про двох знаменитих особистостей навряд чи вдасться. Але в історії залишиться сторінка про космонавтів, чиє життя досі перебирають по пальцях жителі планети Земля.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.