У лісі під Таращею знайдене тіло журналіста Георгія Гонгадзе (2000)

2 листопада 2000 - 24 років тому

Георгій Русланович Гонгадзе

Георгій Русланович Гонгадзе

Восени, 2 листопада 2000 року, в лісі під Таращею, районним центром Київської області, було знайдено тіло журналіста Георгія Гонгадзе, який зник ще 16 вересня.

За словами очевидців, 16 вересня 2000 десь в пів на одинадцяту вечора, Георгій Гонгадзе вийшов з роботи, однак, вдома його так і не дочекалися журналіст зник безвісти.

Зникнення Георгія Гонгадзе дало привід для величезного хвилювання не тільки його рідних і друзів, а й журналістів і політиків.

Більш ніж через півтора місяці з дня зникнення Гонгадзе в лісі поблизу Таращі знайшли обезголовлений труп, в якому дружина і друзі журналіста дізналися Георгія.

Убивством Гонгадзе був викликаний дуже широкий резонанс в Україні, а також за її межами. На сьогоднішній день це вбивство вважають одним з найбільш гучних кримінальних справ України.

Георгій Русланович Гонгадзе був українським опозиційним журналістом, відомим завдяки своїм критичним антивладних виступів. Саме Гонгадзе є засновником, а також першим головним редактором інтернет-газети під назвою «Українська правда». Посмертно Георгію Гонгадзе було присвоєно звання Героя України, а в грудні 2008 року в місті Києві на його честь встановили пам’ятник.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.