Створено футбольний клуб «Динамо» (Київ)

1 листопада 1927 - 97 років тому

ФК «Динамо» 1927

ФК «Динамо» 1927

1 листопада 1927 був створений київський футбольний клуб «Динамо». Цей клуб є найстарішим професійним клубом міста Києва. Вже 13 травня 1927 міжвідомча комісія у справах спілок Київського округу та громадських організацій зареєструвала офіційно Статут спортивного пролетарського товариства «Динамо» міста Києва. Першою згадкою в пресі про клуб «Динамо» стала стаття на сторінках газети «Вечірній Київ» від 5 квітня 1928 року.

До складу команди увійшли чемпіони міста або футболісти зі збірної команди міста Києва. Перша офіційна гра клубу проходила 1 липня 1928 проти збірної команди міста Біла Церква. Вже на п'ятій хвилині гри динамівці забили гол супротивникам, але все-таки цю гру програли з рахунком 1:2.

На сьогоднішній день київський футбольний клуб «Динамо» бере участь в українській Прем'єр-лізі. «Динамо» є єдиним клубом, який зміг провести всі сезони у найвищій лізі Радянського Союзу, з часом і України. «Динамо» найтитулованіша команда України, яка володіє 2 Кубками володарів кубків, 1 Суперкубком УЄФА, 5 Суперкубками України, 9 національними Кубками і 13 чемпіонськими титулами. Крім цього, в радянський час клуб «Динамо» став володіти 3 Суперкубками СРСР, 9 Кубками СРСР і 13 чемпіонськими титулами, що зробило «Динамо» найтитулованішою командою у всій історії радянського футболу.

Все по темі: , ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.