Дебютувала українська рок-група «Воплі Відоплясова» («ВВ») (1987)

30 жовтня 1987 - 37 років тому

«Воплі Відоплясова»

«Воплі Відоплясова»

30 жовтня 1987 в столиці України Києві дебютувала українська рок-група «Воплі Відоплясова», солістом якої від початку і до сьогоднішнього дня є музикант і шоумен Олег Скрипка. Незвичайне назва групи з’явилася завдяки одному із засновників групи Олександру Піпа. На час створення групи Олександр був шанувальником творчості Достоєвського, зокрема його твори «Село Степанчиково і його мешканці». Одним з найулюбленіших героїв засновника був лакей Відоплясов, який був фанатичним літературним діячем, і свої опуси називав «криками». Так і «причепилася» до групи таке незвичайне, але дуже інтригуючу назву.

Деякий час «ВВ» виступали в Європі, і навіть жили у Франції близько п’яти років. Тут вони виступають у клубах і гастролюють. До складу групи вливаються місцеві гітарист і барабанщик. У 1996 році команда повертається на Україну, де група поповнюється новими, українськими учасниками, а французи їдуть на батьківщину.

Мільйони прихильників по всьому світу обожнюють незвичайний голос і акцент Скрипки, цікавий українську мову з тонким присмаком Франції, веселі пісні групи. І все це незважаючи на те, що жоден з учасників гурту «ВВ» на початку своєї кар’єри не мав музичної освіти. Вже протягом багатьох років група «Воплі Відоплясова» залишається однією з найпопулярніших українських рок-груп у світі.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.