У Сіднеї завершилися ХІ-ті Параолімпійські ігри (2000)

29 жовтня 2000 - 24 років тому

Параолімпійські ігри

Параолімпійські ігри

29 жовтня 2010, в неділю, в Австралії, в Сіднеї, були завершені ХІие Параолімпійські ігри. На цих змаганнях вихованцями українського «Інваспорту» було видобуто в боротьбі 37 медалей, з яких 14 бронзових, 20 срібних і 3 золоті. Звання чемпіонів Параолімпіади у 2000 році отримали метальник диска О.Ясіновий і плавці О.Міщенко і Ю.Андрюшін.

Параолімпійськіе ігри є міжнародними спортивними змаганнями для тих людей, у яких обмежені фізичні можливості. Згідно вкоріненою традицією, початок Параолімпійських ігор припадає на той час, коли закінчуються Олімпійські ігри. З 1992 р. Параолімпійські ігри проходять на тих же аренах, що й Олімпійські ігри. Ще з 1960 р. почали проводити літні Параолімпійські ігри, зимові ігри з 1976 р.

Виникненням різних видів спорту для людей з обмеженими можливостями ми зобов’язані англійському нейрохірургу Людвігу Гутманн, який подолав стереотипи щодо ставлення до людей з фізичними вадами, які складалися століттями, і посприяв введенню спорту в тривалий процес реабілітації хворих людей зі спинномозковими ушкодженнями. Людвіг Гутман довів своїми практичними спостереженнями, що для людей, фізично обмежених, спорт є джерелом кращих умов для більш успішної життєдіяльності, сприяє поверненню до повноцінного життя і відновленню психічної рівноваги.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.